Wigner Kollégium, Eger

 

A Wigner Kollégium déli oldala
A Wigner Kollégium az intézmény főbejáratával 
Zárt udvar, parkolási lehetőség
 

Kollégiumunk Eger történelmi belvárosának szélén, a Dobó tértől 10 percre található. 185 diák számára kínálunk férőhelyet 45 db háromágyas, közös fürdő-és mellékhelyiséggel ellátott és 25 db kétágyas, fürdőszobás szobában. Egy tanulócsoporthoz általában 9 db háromágyas lakószoba tartozik. Kétágyas szobáinkat – amennyiben a tanulólétszám megengedi – főként idegenforgalmi célra hasznosítjuk.  Jellemzően saját iskolánk tanulói vannak jelen az intézményben, de szívesen vesszük bármely más egri középiskolába járó diák jelentkezését is.

A kollégium gazdaságilag az iskolával egybeszervezett, pedagógiai szempontból azonban önálló tevékenységet folytat. A nevelőtestület feladatát az igazgatóval történt egyeztetést követően a kollégiumvezető határozza meg. A tanulócsoportok munkáját csoportvezető tanárok irányítják.

 

Kollégiumi életkép   
Kollégiumi életkép
Kollégiumi életkép
Kollégiumi életkép

 

Tanulóink átmeneti otthonaként olyan magatartásformákat, viselkedési mintákat, követendő szabályokat kívánunk átadni, melyek elősegítik az általános emberi értékek belsővé válását. Nevelési alapelveinket a segítőkészség, az empátia, a rendszeresség és következetesség jellemzi. Az együtt élő társak személyiségi jogainak figyelembe vétele esetén toleráljuk az eltérő egyéni törekvéseket is.

A tanítási órákra történő felkészülés fő színtere a kötött stúdium. A stúdiumi idő alatt kollégistáink a szobáikban, íróasztaluk mellett tanulnak, de a felügyelet nélkül rosszul tanulók számára nevelőtanáruk tanulószobai foglalkozást is előírhat.

A lakószobákban mindenkinek saját ágya, íróasztala, széke, öltözőszekrénye és éjjeliszekrénye van. A folyosó végén kialakított tanulótermek egyben társalgóként is funkcionálnak, ahol számítógép, televízió, Hi-Fi berendezés és DVD lejátszó is található.Az épület hangosító rendszerét korszerűen felszerelt stúdióból vezéreljük. 10 munkaállomásos számítógéptermünk mellett ingyenes WIFI rendszer is diákjaink rendelkezésére áll.

Kollégiumi sport
Kollégiumi sport
Kollégiumi sport
A kollégium étterme

 

 

 

Szabadidős tevékenységkínálatunk a korosztályi sajátosságokhoz és érdeklődési területekhez igazodik. Kiemelt figyelmet fordítunk a sportolási lehetőségekre (futball, kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz…) Tanulóink rendszeresen használják az udvaron lévő sportpályát és a kollégiumi kondicionálótermet.  Az iskola tornaterme minden hétköznap 19.30-tól 21.00-ig a kollégisták rendelkezésére áll. A tetőtérben számítógépterem, 40 fős előadóterem és szakköri helyiségek szolgálják a foglalkozásokat és szabadidős programokat. A csoportok között heti rendszerességgel szervezünk vetélkedőket és versenyeket. A kollégiumi rendezvényeken kívül a városi kulturális programokon is gyakran részt vesznek kollégistáink.

Saját üzemeltetésű konyhával rendelkezünk, mely a széleskörű étkezési kínálat mellett lehetővé teszi a tanulók igényeihez való rugalmas alkalmazkodást is. Jó a kaja...:)

 

 

 

 

 

Kilátás a kollégiumból

Kilátás a kollégiumból Kilátás a kollégiumból Kilátás a kollégiumból